torek, 16. december 2014

Zasebnost, kaj je že to?

Po včerajšnji tragediji v kavarni v Sydneyju avstralski mediji ne kažejo posebne pietete do žrtev, ki so preživeli ugrabitev in policijsko akcijo. Najbrž ima javnost pravico vedeti, kdo so. /sarkazem off

via geeksaresexy (CC)


Avstralski Daily Telegraph (seveda del Murdochovega medijskega imperija) je objavil dolg članek* o posameznih talcih, pri čemer je informacije o njih: starost, zaposlitev, izobrazbo, tudi fotografije zbiral vsepovsod. V večini primerov "vsepovsod" pomeni "vsepovsod na internetu", najbolj bogata z informacijami so tako socialna omrežja, Youtube, Facebook in LinkedIn (ne nujno profili samih žrtev, v poštev pridejo tudi njihovi sorodniki).

Ste se kdaj vprašali, koliko informacij o sebi lahko najdete samo s prepostim guglanjem? Najbrž se neki razumni količini le-teh v sodobnem svetu ne moremo izogniti. Vsaj deloma (v primeru LinkedIn-a najbrž v celoti) so tudi ti profili namenjeni poslovnim stikom in povezavam in so sestavni del modernega poslovanja in ustvarjanja novih možnosti.

A tudi povsem profesionalen profil na LinkedIn-u je v primeru takšne zlorabe vir preveč informacij. Zakaj že, je pomembno, ali je ena izmed talk odvetnica, zdravnica ali maserka?


* Povezavo dodajam z mešanimi občutki o potrebi po samocenzuri. Nisem prepričana, ali je klik s tem dodatnim komentarjem upravičen ali ne. Presodite sami.

Ni komentarjev:

Objavite komentar